Beykoz Evlendirme Salonu, Beykoz Evlendirme Dairesi, Beykoz Nikah Dairesi, Beykoz Nikah Sarayı, Beykoz Nikah Salonu, Nasıl Gidilir? Nikah Ücreti, Adres ve Telefon.
1-NİKAH BAŞVURUSUNDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
Çiftlerden birinin Beykoz Belediyesi sınırları içersinde ikamet etmesi gerekmektedir.
Beykoz dışında ikamet etmekte olup, Beykoz’da evlenmek isteyenlerin; bağlı bulundukları belediyenin evlendirme memurluğundan Evlenme İzin Belgesi getirmesi gerekmektedir.
2-VESİKALIK FOTOĞRAF, 6 ADET FOTOĞRAF
Son altı ay içinde çekilmiş olacaktır. Fotokopi resimler kabul edilmeyecektir.
3-NÜFUS CÜZDANI
Müracaat sırasında nüfus cüzdanlarının aslı ve arkalı önlü fotokopileri getirilecektir. Resimsiz Nüfus cüzdanı kabul edilmeyecektir.
4-SAĞLIK RAPORU
Evlenecek Çiftler bağlı olduğu Aile Hekimlerinden fotoğraflı ve onaylı evlenmeye engel hallerinin olmadığını gösterir evlilik için sağlık raporu alacaklardır.
EVLENME YAŞI
18 Yaşını doldurmuş herkes, başka bir kimsenin rıza ve iznine bağlı olmaksızın evlenebilir.
a)17 yaşını doldurmuş erkek veya kadın, Anne ve Baba veya Vasinin Noterden vereceği MUVAFAKATNAME ile evlenebilirler.
Anne veya Babadan biri ölmüş ise ölü olduğu nüfus kayıt örneği ile tespit edilir.
Evlenecek olan kişinin anne ve babası boşanmış ise çocuğun velayetinin kime verildiğini gösterir mahkeme kararı müracaat sırasında Evlendirme Memurluğuna ibraz edilecektir.
b)16 yaşını doldurmuş, erkek veya kadının evlenebilmesi için Aile Mahkemesinden evlenme izin kararı getirmeleri gerekmektedir.
EVLENDİKTEN SONRA, ÖNCEKİ SOYADINI EVLİLİK SOYADI İLE BİRLİKTE KULLANMAK İSTEYENLER
Evlendikten sonra önceki soyadını evlilik soyadı ile birlikte kullanmak isteyenlerin; 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 187.maddesi uyarınca Evlendirme Memurluğumuzdan verilecek soyadını kullanmak istediğine dair dilekçeyi müracaat esnasında doldurması gerekmektedir.
YABANCI UYRUKLU
Bağlı bulunduğu konsolosluktan alacağı Türkçe Bekarlık Belgesinin (çok dilli ve apostille belgeler hariç) Türk Dışişleri Bakanlığı’na veya İstanbul Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğüne tasdik ettirerek pasaportunun aslı ve Türkçe tercümesini getireceklerdir.
İDDET MÜDDETİ ( KADIN İÇİN KANUNİ EVLENME YASAĞI BULUNMAK)
Boşanmış veya kocası ölmüş kadın boşanmanın kesinleşme veya eşinin ölüm tarihinden itibaren 300 gün geçmedikçe evlenemez. Ancak kadın 300 gün dolmadan AİLE MAHKEMESİNİN İDDET MÜDDETİNİN kaldırılması kararı ile evlenebilir
Adres:Gümüşsuyu Mah. Kelle İbrahim Cad. No:43, Beykoz Merkez/Istanbul – Asia, Türkiye
Tel:0216 425 14 90 – 444 666 1
Nikah Salon Fotoğrafçısı Tel: Evlendirme dairesinin yukarıdaki telefonundan ulaşabilirsiniz. (Biz düğün fotoğrafçısıyız, bu salonun fotoğrafçısı biz değiliz.)
Not: Sitemizde yer alan konular bilgilendirme amaçlıdır. Evlendirme dairesince istenen evraklar ve ücretler başvurduğunuz tarihte farklı olabilir. Evlendirme dairesinin fotoğrafçısı biz değiliz.
“En Mutlu Anınız” için düğün fotoğrafçısı veya tüm gün çekim için düğün hikayesi fotoğrafçısı arıyorsanız, düğün fotoğrafçısı fiyatları sayfamızdan paketlerimize göz atabilirsiniz.